Bozkır’da İnterneti olmayan öğrenciler için Camilere internet bağlatıldı.


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Okulları faaliyette olmayan 7 mahallede öğrencilerin uzaktan eğitimi için kullanmak için mahalle camilerine internet bağlatıldı.  

Konya'nın Bozkır ilçesinde ilçeye bağlı mahallelerde internet altyapısı olan ve faal okulu bulunmayan Akcapinar, Dereköy, Yolören, Sazlı, Yeniköy, Taşbaşı ve Kayapınar mahallelerinin mahalle camilerine 1 yıllık internet ağı çekilerek yerel imkanlarla eğitimde eşitlik ilkesine uygun hizmet verilmeye başlandı.  

Bozkır Kaymakamlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada "İlçemize bağlı 7 mahallemizde Camilerimize internet altyapısı alınarak öğrencilerimizin camilerimizde kendilerine ait telefon, tablet ve bilgisayarları ile derslerini takip edebilmesidir.  

İnternet hizmeti alınan camilerimizde görevli din görevlileri, mevcut iklim şartları sebebiyle hem ısınma hemde temizlik yönünden her öğrenci kardeşimize uygun ortamı sağlamaktadır.

Bu pandemi sürecinde İlçemiz ve köylerimizde öğrencilerimizin İnternete ulaşmasını sağlamak için 25 okulda ve kütüphanede mesai saatleri içerisinde 131 bilgisayar ile hizmet verilmektedir. Evde imkânı olmayan öğrencilerimiz kendilerine en yakın okul ve EBA noktasından faydalanabilir.  

Yerel şartlarla imkân sağlama faaliyetlerini devam ettirmek ve arttırma işleminiz devam edecektir" denildi.  
Bozkır’da İnterneti olmayan öğrenciler için Camilere internet bağlatıldı. Bozkır’da İnterneti olmayan öğrenciler için Camilere internet bağlatıldı.  Reviewed by Adsız on Aralık 24, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.